Inspiratie en recepten

Inspiratie en recepten

 

Foto

 

 

Ingrediënten (per portie)
30g Venchi hot chocolate cacao
90-120ml melk
Bereiding
Meng 30g Venchi hot chocolate cacao met 90-120ml melk (naar eigen voorkeur). Zet dit op het vuur en verwarm het mengsel langzaam in een pan, terwijl je rustig blijft roeren. De hot chocolate zal langzaam dikker worden.

Schenk in een kom of mooi glas en geniet van deze heerlijke Italiaanse hot chocolate.

 

Foto

 

Pistachecake

 

 

©bron: Venchi
Ingrediënten (8 porties)
200g Venchi 75% pure chocolade
200g verse room
17g Venchi bittere cacao
een handvol gehakte pistachenoten

Bereiding
Snijd de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een metalen kom en laat ze au bain-marie smelten. Als de massa vloeibaar is bij ca. 48C tempereer dan de chocolade, dat wil zeggen, giet de massa op een koud (metalen of marmer) oppervlak en breng met een stalen spatel de temperatuur terug naar ongeveer 34/36C, plaats het dan terug in de kom en breng het terug naar 48C.
Zet ondertussen in een andere grote pan de room op het vuur en als het warm is voeg je de cacaopoeder toe (gezeefd) en verwarm het mengsel al roerend tot 80/90C.
Laat de room en cacao vervolgens afkoelen tot ongeveer 50/60C, voeg vervolgens, al roerend, de eerder getempereerde chocolade toe.
Als alles goed gemengd is, doe je het in vormen van je voorkeur en zet deze in de koelkast.
Bestrooi voor gebruik met cacao of iets anders, bijvoorbeeld gehakte pistachenoten.

 

 

 

© 2014 - 2022 Phyllies Boutique de Chocolat | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel